Bambooty Basics AIO – Frihed til bevægelse


Det har været så svært at vente! I noget tid har jeg glædet mig til at præsentere en ny ble for jer. Og nu sker det 😉 Det er… Bambooty Basics – Bleen er en såkaldt AIO (all-in-one, det vil sige vandtæt lag og indlæg er i ét). Jer der følger med i de danske facebookgrupper for moderne stofbleer kender den sikkert allerede. I facebookgrupperne er folk nemlig rigtig gode til at dele tips og erfaringer om forskellige bleer, og bambooty basics er en klassiker, der længe har haft et godt ry. Det måtte jeg jo selvfølgelig undersøge nærmere – Og jeg blev ikke skuffet, læs med her og se billeder af bleen “in action” på ægte, levende stofblebørn 🙂

Hvordan sidder den?

Det jeg synes gør Bambooty Basics til en rigtig god ble, er først og fremmest pasformen.

Den sidder bare fantastisk godt på alle de børn vi har testet den på! Bleen er nemlig super elastisk, med virkelig gode instillingsmuligheder i både længe og bredde.

Og kan man sige “godt skåret” om en ble, så er det Bambooty Basics vi taler om. Den er smal mellem benene i både skal og indlæg, og så er den designet så der er god plads til lår og mave med “høje benudskæringer”. Det giver en fleksibilitet, jeg ikke har set i særlig mange andre stofbleer. Så hvis du har prøvet møderne stofbleer og syntes at “det virker da klodset”, så skulle du altså faktisk tage at prøve igen – Med Bambooty Basics. Det er virkelig en oplevelse for sig.

Hvem passer den bedst til?

Selvom bleen ikke fylder meget, så kan du tro der er plads nok indeni til store børn også. Så svaret på ovenstående spørgsmål må (næsten) være = ALLE!

Bambooty Basics er nemlig en hel del længere i skallen end alle andre one size bleer. Det ses også på at den har en ekstra “indstillingsmulighed”, i de lodrette rækker på forsiden (4 muligheder fremfor kun 3).

Her hos Ko og Ko har vi testet bleen til og med 18 kg uden problemer. Den selvsamme ble var perfekt til en “næsten-nyfødt” på 5-6 kg, og på børnene “midt-i-mellem” sad den også helt som den skulle.

Dét er noget særligt. De færreste bleer i one size spænder så vidt, og det kan betyde du sparer indkøb af nyfødtbleer – Eller at du ikke skal investere i større bleer, fordi dit barn bliver meget rundt eller stort før det smider bleen.

Penge, miljø og besvær sparet – Det ka’ vi li’.

Materialer og pris

Bambooty Basics er foret med mikrofleece på indersiden, og indlægget er toppet med det samme. Det sikrer en tør fornemmelse mod barnets hud og hjælper væsken hurtigt videre ned i indlægget. Bleen er født med et langt, velsugende slangeindlæg med 3 lag bambus og økologisk bomuld. Indlægget knappes bagi bleen og foldes som det passer bedst til barnet. For eksempel 3-dobbelt sug foran (9 lag) eller dobbelt sug (6 lag) i hele bleens længde. Hvis du tænker “naah, ikke noget for mig, jeg er mere til økologi mod huden”, så vender du blot indlægget om så du har den økologiske bomuld øverst 🙂 Såre simpelt. Når bleen skal tørres efter vask knapper du indlægget ud, så går det lidt hurtigere med at tørre – Indlæg kan godt tumbles på lav temperatur, men moder jord holder selvfølgelig endnu mere af dig, hvis du nøjes med tørresnoren <3 Jeg har forsøgt at teste skallernes tørrehastighed, nu de er lidt pelsede og jeg kan slet ikke forstå hvordan de kan tørre så hurtigt – Et halvt døgns tid, så er de klar. Derfor (selvfølgelig): Slet ingen tumbling til dem. Det er helt unødvendigt. Og, så er det heller ikke spor godt for PUL-laget.

Nå ja – så er der lige prisen: Bambooty Basics er uden tvivl en af de billigste aio-bleer på markedet: 139,- for en ble. Så kan de fleste være med på stofbleeventyret. Basics fås i et væld af farver og mønstre, alle med en blød “plysset” yderside. Og til dén pris skulle der nok være råd til en fin lille ble-regnbue, der pynter på puslebordet 🙂

Vil du gøre det endnu billigere kan du købe ekstra indlæg løst. Det er smart fordi bleens ydre tørrer lynhurtigt, mens indlægget selvfølgelig har længere tørretid efter vask. Vil du f.eks. have 20 bleer, kan du købe 10 Bambooty Basics AIO bleer og 10 Bambooty Basics indlæg ved siden af. På den måde kan indlæggene nå at tørre helt, uden du mangler bleer i mellemtiden 🙂

Er der noget den ikke kan?

Ja! Noget kan jeg da finde på 🙂 For leder du efter en velcro-ble, så er denne ble ikke noget for dig. Bambooty Basics fås nemlig kun med knapper. Til gengæld er knap-lukningen med til at sikre at den ikke bliver klodset eller stiv om maven – der er nemlig ingen drilsk, bred velcrokant.

Så er det vist sagt! Her var en ble der gjorde mig meget fornøjet.


Skriv et svar