Blepapir – hvad skal jeg købe?


Rispapir til stofbleer
Forskellige typer af blepapir

Der fås forskellige typer af blepapir til stofbleer – med forskellige egenskaber og fordele…

Grundlæggende er er to forskellige slags blepapir – blepapir til ammebæ, til de helt små der kun får “mælkemad” og det tynde blepapir du bruger når baby får fast føde.

Blepapir til ammebæ – til den første tid
Blepapiret til ammebæ fås i ruller med 100 ark og kan vaskes 1-2 gange hvis der bare er tisset i det. Det er en smule tykt og vaflet og opsuger noget af især det stærke gule farvestof der kommer ud i begyndelsen. Det er i øvrigt rigtig godt som engangvaskeklude som alternativ til skumkludene 😉

Det tynde blepapir fås her i butikken fra to forskellige leverandører – Imse Vimse og Popolini (Popli)
Imse Vimse blepapir er oekotex-certificeret og tyndt og glat. Det indeholder kun en meget lille smule polyester og er ellers i ren cellulose. Polyesteren er tilsat for at give blepapiret styrke, så det ikke falder fra hinanden som toiletpapir. Har du et sart kloaksystem, septiktank el. lign er Imse Vimses rispapir det bedste valg, da det efterlader meget lidt når det er nedbrudt.

Popli-papiret indeholder lidt mere polyester og er dermed væsentligt stærkere i vask. Det kan vaskes op til 8-10 gange hvis der kun er tisset i det – så selvom det ikke er så rent som Imse Vimses papir holder det længere og tjener dermed på bæredygtigheds-kontoen på den måde.

Tips til brug af blepapir:

  • læg altid blepapiret inderst i bleen – mod huden
  • har du et barn der har afføring “på klokkeslæt”, så du ved ca. hvornår det sker, behøver du ikke bruge papir hele tiden.
  • blepapir kan vaskes – hvor mange gange afhænger af mærket som beskrevet herover
  • blepapir kan skylle ud i toilettet

Er du mere til det visuelle får du lige en video om blepapir her:

[youtuber youtube=’http://www.youtube.com/watch?v=04dHZW9Ho4o’]


Skriv et svar