Close-up af GroVia AIO


GroVia´s økologiske AIO
GroVia´s økologiske AIO

GroVia AIO stofbleen er flere steder blevet kaldet “den perfekte stofble” – og umiddelbart er jeg ikke til sinds at være uenig med det, det er en virkelig gennemført, praktisk og lækker stofble, især til smallere babyer.

Men lad os prøve at dissekere den…

Sugende lag: økologisk bomuld – IMO-certificeret

Vandtæt lag: TPU – thermoplastic laminate  (en søster til PUL med de samme egenskaber)

Lukning: trykknapper

GroVias AIO er smal mellem benene, hvilket for mange er et plus i forhold til rigtig mange andre stofbleer. Den måler ca. 14 cm i bredden i yderstoffet, men de sugende indlæg måler ca. 9 cm i skridtet, så i brug vil bleen krybe sammen til nærmere den bredde. Det er en fordel til de almindelige-smalle babyer, men til babyer med meget tykke lår kan det genere dem på inderlårene.

Stofbleen er foret med økologisk bomuldsjersey, der går helt ud og rammer kanten på den vandtætte del – det gør at blebuksen ikke kommer i kontakt med huden i benåbningerne. Foret går ligeledes helt op til foran på maven. Der er både fordele og ulemper ved at vælge stofbleer med økologisk bomuld som sugende lag; fordelen er jo klart at du er fri for syntetiske stoffer ved huden – ulempen er at når den blive våd kan det for alvor mærkes.

Indlæggene er i ren økologisk bomuld og den leveres med et fastsyet indlæg samt en booster, der kan knappes ved det fastsyede indlæg eller tages ud alt efter behov. Bruger du bleen med kun det faste indlæg vil den være velegnet til dagsbrug for de fleste børn – tilføjer du den ekstra booster kan bleen bruges til nat til børn der ikke er supertissere. Til børn der tisser rigtig meget vil jeg vurdere GroVias AIO til at være et godt bud på en dagsble, men der vil skulle mere til, til natten.

Størrelsen er en “klassisk onesize” officielt med et spænd fra ca. 4,5 til 16 kg. Den har 3 justeringsmuligheder i højden som justeres med trykknapper foran på blebuksen. Den passer til børn fra ca. 4,5 kg, så den er dermed ikke nødvendigvis et godt valg til de helt nyfødte, der ofte ligger på omkring 3,5 kg.

GroVia AIO er sideknappet. I taljen har GroVia AIO to rækker trykknapper i hver side – fordelen ved at den er sideknappet fremfor knappet foran, er at der er mindre der fylder på maven, og ikke mindst at baby vil have sværere ved at tage bleen af på egen hånd. Det er de færreste babyer der gennemskuer sidelukningen 😉 Taljeknapperne sidder i to rækker, så du kan justere talje og benvidde for sig. Har du en baby med meget tykke lår kan du give lidt ekstra der – har du en baby med tynde lår kan den knappes en tand mere sammen.

GroVia´s økologiske AIO - sådan ser den ud indeni.
GroVia´s økologiske AIO – sådan ser den ud indeni.

Kort fortalt…plusser:

  • Bredde. Smal mellem benene – og smal i det hele taget. Den fylder ikke meget under tøjet, da den ikke har en masse ekstra stof i siderne. Velegnet til smalle børn.
  • Side lukning – går at der er mindre stof foran og ikke mindst at baby ikke så nemt kan åben bleen selv.
  • Materialer. Økologisk bomuld i hele bredden – ingen syntetiske stoffer ved benene.
  •  AIO-model. Supernem at brug og kan fin bruges i dagpleje/vuggestue.

Og minusser:

  • Slid. Tørretumbling synes at slide meget på bleerne og især på elastikkerne, så det kan ikke anbefales. Skal de tumbles så hold temperatuen på “lav” og giv dem kun en kortere periode hvorefter de tørres på snor.
  • Sugeevne. Det er fine dagsbleer –  men vil kræve ekstra booster til nat – ellers nøjes med at bruge dem om dagen. Det er ikke de mest sugende AIO-bleer på markedet.

 

Artiklen her er skrevet som en regulær beskrivelse af bleen og kombineret med udtræk af et stort antal anmeldelser samt et kig på PaddedTushStats.com´s statistik efter omkring 125 brugerundersøgelser. Den kan du kigge mere på her:

Padded Tush Stats
Padded Tush Stats

 

 


Skriv et svar