Bambooty Basics AIO – Frihed til bevægelse

Det har været så svært at vente! I noget tid har jeg glædet mig til at præsentere en ny ble for jer. Og nu sker det 😉 Det er… Bambooty Basics – Bleen er en såkaldt AIO (all-in-one, det vil sige vandtæt lag og indlæg er i ét). Jer der følger med i de danske facebookgrupper for moderne stofbleer kender den sikkert allerede. I facebookgrupperne er folk nemlig rigtig gode til at dele tips og erfaringer om forskellige bleer, og bambooty basics er en klassiker, der længe har haft et godt ry. Det måtte jeg jo selvfølgelig undersøge nærmere – Og jeg blev ikke skuffet, læs med her og se billeder af bleen “in action” på ægte, levende stofblebørn 🙂

Hvordan sidder den?

Det jeg synes gør Bambooty Basics til en rigtig god ble, er først og fremmest pasformen.

Den sidder bare fantastisk godt på alle de børn vi har testet den på! Bleen er nemlig super elastisk, med virkelig gode instillingsmuligheder i både længe og bredde.

Og kan man sige “godt skåret” om en ble, så er det Bambooty Basics vi taler om. Den er smal mellem benene i både skal og indlæg, og så er den designet så der er god plads til lår og mave med “høje benudskæringer”. Det giver en fleksibilitet, jeg ikke har set i særlig mange andre stofbleer. Så hvis du har prøvet møderne stofbleer og syntes at “det virker da klodset”, så skulle du altså faktisk tage at prøve igen – Med Bambooty Basics. Det er virkelig en oplevelse for sig.

Hvem passer den bedst til?

Selvom bleen ikke fylder meget, så kan du tro der er plads nok indeni til store børn også. Så svaret på ovenstående spørgsmål må (næsten) være = ALLE!

Bambooty Basics er nemlig en hel del længere i skallen end alle andre one size bleer. Det ses også på at den har en ekstra “indstillingsmulighed”, i de lodrette rækker på forsiden (4 muligheder fremfor kun 3).

Her hos Ko og Ko har vi testet bleen til og med 18 kg uden problemer. Den selvsamme ble var perfekt til en “næsten-nyfødt” på 5-6 kg, og på børnene “midt-i-mellem” sad den også helt som den skulle.

Dét er noget særligt. De færreste bleer i one size spænder så vidt, og det kan betyde du sparer indkøb af nyfødtbleer – Eller at du ikke skal investere i større bleer, fordi dit barn bliver meget rundt eller stort før det smider bleen.

Penge, miljø og besvær sparet – Det ka’ vi li’.

Materialer og pris

Bambooty Basics er foret med mikrofleece på indersiden, og indlægget er toppet med det samme. Det sikrer en tør fornemmelse mod barnets hud og hjælper væsken hurtigt videre ned i indlægget. Bleen er født med et langt, velsugende slangeindlæg med 3 lag bambus og økologisk bomuld. Indlægget knappes bagi bleen og foldes som det passer bedst til barnet. For eksempel 3-dobbelt sug foran (9 lag) eller dobbelt sug (6 lag) i hele bleens længde. Hvis du tænker “naah, ikke noget for mig, jeg er mere til økologi mod huden”, så vender du blot indlægget om så du har den økologiske bomuld øverst 🙂 Såre simpelt. Når bleen skal tørres efter vask knapper du indlægget ud, så går det lidt hurtigere med at tørre – Indlæg kan godt tumbles på lav temperatur, men moder jord holder selvfølgelig endnu mere af dig, hvis du nøjes med tørresnoren <3 Jeg har forsøgt at teste skallernes tørrehastighed, nu de er lidt pelsede og jeg kan slet ikke forstå hvordan de kan tørre så hurtigt – Et halvt døgns tid, så er de klar. Derfor (selvfølgelig): Slet ingen tumbling til dem. Det er helt unødvendigt. Og, så er det heller ikke spor godt for PUL-laget.

Nå ja – så er der lige prisen: Bambooty Basics er uden tvivl en af de billigste aio-bleer på markedet: 139,- for en ble. Så kan de fleste være med på stofbleeventyret. Basics fås i et væld af farver og mønstre, alle med en blød “plysset” yderside. Og til dén pris skulle der nok være råd til en fin lille ble-regnbue, der pynter på puslebordet 🙂

Vil du gøre det endnu billigere kan du købe ekstra indlæg løst. Det er smart fordi bleens ydre tørrer lynhurtigt, mens indlægget selvfølgelig har længere tørretid efter vask. Vil du f.eks. have 20 bleer, kan du købe 10 Bambooty Basics AIO bleer og 10 Bambooty Basics indlæg ved siden af. På den måde kan indlæggene nå at tørre helt, uden du mangler bleer i mellemtiden 🙂

Er der noget den ikke kan?

Ja! Noget kan jeg da finde på 🙂 For leder du efter en velcro-ble, så er denne ble ikke noget for dig. Bambooty Basics fås nemlig kun med knapper. Til gengæld er knap-lukningen med til at sikre at den ikke bliver klodset eller stiv om maven – der er nemlig ingen drilsk, bred velcrokant.

Så er det vist sagt! Her var en ble der gjorde mig meget fornøjet.

Smart Bottoms – 100% Naturmaterialer og Minimal fylde

Den mest velsugende AIO ble på markedet – Smart Bottoms

Her kan du høre nærmere om en virkelig spændende nyhed, som jeg sådan har glædet mig til at fortælle om! Mange af de stofbleforældre jeg er i kontakt med efterspørger økologi og naturmaterialer. Det synes jeg jo er skønt 🙂 Samtidig bekymrer mange sig om at moderne stofbleer fylder meget. Jeg har derfor fundet ikke bare én, men to forskellige aio-bleer fra det amerikanske mærke Smart Bottoms. Begge bleerne scorer topkarakterer i både økologi, pasform og sugeevne.

En supersuger der er supernem at bruge

Det kan være rigtig svært at opfylde de høje krav til sugeevne i en ble, uden at gå på kompromis med enten bleens “volumen” eller dens brugervenlighed. Bindebleer og formsyede med uldbuks over er jo en løsning der er supernem at ekstrabooste (lægge ekstra indlæg i). Den er også super til dagsbrug hvis man er træt af tis-igennem uheld. Desuden er både bindebleer, formsyede og uldbukser til at opdrive i økologisk version. Men, indrømmet: Bindesnore, uldbuks og gigantiske blenumser er ikke for alle. Og højst sandsynligt går den heller ikke i dagplejen eller vuggestuen.

Derfor er det jo skønt om børnene kan få lov at have økologi med huden alligevel.

Smart Bottoms er = 100% Naturmaterialer mod huden

Sammenligning af “indmad” – Husk, du vælger selv hvad dit barn skal have mod huden 24/7 🙂 Til venstre ser du en engangsble med vat, plastic og SAP. Til højre en Smart One ble med 100% økologisk bomuld mod huden.

… Og hvad menes der så med det? Et meget brugt materiale i stofbleer er for eksempel bambus. Bambus laves af ”naturfibre”, men ender ud som et mere eller mindre syntetisk produkt (bambus viscose). Når det er sagt så fungerer bambus fungerer stadig glimrende i stofbleer, det er blødt, slidstærkt og velsugende. Men naturmaterialerne bomuld og hamp har nogle helt andre kvaliteter.

Smart Bottoms bleerne er netop lavet af disse naturmaterialer. Smart One bleen er en aio-ble med fastsyet indlæg som har 100% økologisk bomuld mod huden. Dream Diaper er en aio ble med et indlæg der kan knappes ud ved behov, og en lomme der enten kan bruges til ekstra boostere eller det tilhørende indlæg – Hvis man er mere til lommeble-konceptet 🙂

Sugeevnen er virkelig god i begge bleer og de mange, tynde lag er sat sammen på en komprimeret måde, så de fylder minimalt på børnenes numse. Uden at fylde nævneværdigt når både Smart One og Dream Diaper bleen op på 10-14 lag sug, alt efter hvordan du folder de lange slangeindlæg. For de fleste børn kan indlægget med fordel lægges tredobbelt foran i tissezonen. På denne måde får du 14 lag sug hvor det gælder.

Så meget sug er faktisk ”rekorden” af sugende lag i en AIO ble, af dem jeg har haft i hånden (og lad os bare sige det drejer sig om et par stykker efterhånden :-P). Den bedste nyhed er at suget i begge typer af bleer fra Smart Bottoms er lækkert, smørblødt og perfekt skåret. De smalle indlæg sidder godt både på de spinkle børn og på de tykke basser. 

 

Stofbleer kan give ren samvittighed – Men nogle stofbleer er faktisk “renere” end andre

Smart Bottoms er ikke en af de billigste bleer. Men det er der en “naturlig forklaring” på 😉 Det hele handler nemlig om valg af materialer. Hvis du har lyst til at tænke over hvorfor økologisk bomuld er et godt valg, ikke bare for dig og dit barn, men også for miljøet kan du læse mere om det HER. Konventionel bomuldsproduktion er nemlig noget af en “grisset branche”, og en hel del af det bomuld du finder i moderne stofbleer er ikke økologisk. Det gør det selvfølgelig billigere at lave stofbleer. Men alting har en pris – også for miljøet.

Og så lad os tale lidt om mikrofiber. Et billigt, hurtigtsugende materiale som findes i masser af stofbleer. Nogle stofbleer har fået tilsat mikrofiber som en tillægs-del af suget for at gøre bleen mere effektiv (for eksempel Thirsties lommeble), andre bleer har kun mikrofiber som sug i indlæggene. Typisk er det billigere bleer. Og hvorfor nu det? Jo, fordi mikrofiber er et billigt, 100% syntetisk materiale. Mikrofiber suger hurtigt. MEN, det holder dårligt på væden (derfor er det ideelt med indlæg af for eksempel hamp nedenunder). Desuden mister mikrofiberen sin sugeevne med tiden, modsat naturmaterialer der kun bliver mere og mere velsugende. Det sidste “men” der er ved mikrofiberindlæggene, er at de jo altså ikke ligefrem hjælper med at mindske udledningen af mikroplast. Stofbleer bliver vasket nærmest dagligt og det i årevis – Derfor er det værd at tage med i betragtningerne om de afgiver mikroplast og hvor meget.

 

Hvorfor vælge naturmaterialerne?

Når jeg synes at det er vigtigt at stofbleforældre har mulighed for at vælge bleer og indlæg i naturmaterialer, er det fordi at der jo uundgåeligt allerede er en del plastic i de fleste stofbleer. Mange lommebleer har for eksempel fleece i indersiden af lommen, og stofbleer til dagsbrug er lavet af PUL (eller det mere miljøvenlige TPU) som jo er plastbelagt stof.

En ble med PUL, fleeceinderside og mikrofiberindlæg er jo så godt som 100% plastic. Jovist, den kan genbruges og belaster derfor SLET ikke miljøet på samme måde som engangsbleer. Det er et klart fremskridt 🙂 Men dropper man engangsbleerne, for at droppe plastic mod huden – Så er det ikke nødvendigvis vejen frem. Derfor er jeg vild med at kunne tilbyde bleer der bruger en høj andel af naturmaterialer.

 

Nemme at betjene og små på numsen

10,5 kg og 11 måneder

Én ting er hvad bleerne er lavet af, noget helt andet er at pasform og brugervenlighed skal være i top hvis de skal fungere i praksis. Smart Bottoms bleerne kommer i 2 versioner med den samme pasform. Smart One, som er en ble med et fastsyet aio indlæg. Bleens inderside og indlæg er i 100% økologisk bomuld. Det smarte ved det fastsyede indlæg er at du absolut intet skal foretage dig, ud over at smide din wetbag i maskinen, og hænge bleerne på snoren. Når de er tørre er de klar til at blive sat på 🙂

Den anden aio ble hedder Dream Diaper og er i økologisk bomuld og hamp. Det er den af de to bleer der suger mest. Bleens indlæg kan knappes af ved behov og der er en lomme som man enten kan gemme indlægget i (dermed samme funktion som lommeble), eller booste ekstra f.eks. til nat.

Begge bleerne justeres foran i str S, M eller L, og har 2 rækker knapper så du kan justere perfekt hvis dit barn for eksempel har store lår og slank mave – eller omvendt. Bleerne er lange, så der er masser af vokseplads i dem.

16 kg og 18 måneder

Se eventuelt eksemplet herunder med et barn der i den grad er på vej ud af størrelse “one size” bleerne i både længde og højde. Til trods for det er der ingen håndværkersprække at se. På de mindre og de spinkle børn sidder bleen også rigtig fint (se ovenfor), da bleen har masser af elastik og er fin og spinkel mellem benene på trods af de mange lag sug. Så føler man ikke at man drukner barnet i bleen – Det er jo altid rart 🙂

Fælles for de 2 bleer fra Smart Bottoms er at de har en helt unik pasform. Skal jeg sammenligne med andre bleer jeg kender vil jeg sige ligesom babykicks i bredden mellem benene, ligesom Bambino Mio i snittet rundt om lårene og lidt som BumGenius i stykket rundt om livet.

Alt i alt er den mere rummelig, elastisk og langt mindre fyldig på numsen end alle de bleer jeg nævner her. Jeg er begejstret.

Og så til det sidste punkt – udseendet 😉

Her kan bleerne fra Smart Bottoms noget med at skille sig ud fra mængden hvad angår udseende. Mønstrene er fantasifulde uden at være overbarnlige og farverne er flotte uden at skrige i øjnene. Sjældent har jeg tænkt om en stofble at mønsteret simpelthen er interessant at kigge på – På en eller anden måde er Smart Bottoms bleerne simple og virkelig smukke på én gang.

 

Thirsties – En grøn pasningsble

Thirsties Lommeble – Hvad kan den?

Hvis du leder efter en stofble til vuggestuen, der samtidig er god ved miljøet, så skulle du måske kigge nærmere på Thirsties lommeble. Der er nemlig virkelig mange fornuftige elementer i bleen. Lige fra materialer, til produktion og pasform. Her får du en kort gennemgang af, hvad der gør denne lommeble rigtig populær i vuggestuen 🙂

Den nye, fine kollektion af lommebleer fra Thirsties

Produktionsforhold

 

For en gangs skyld, vil jeg starte med starten. Hvordan denne ble er “kommet til verden”. For langt størstedelen af de moderne stofbleer laves jo ikke i de små danske hjem. De syes rundt om i verden, på mindre eller større fabrikker. Thirsties lommeble er ingen undtagelse.

Alle Thirsties produkter syes på en mindre fabrik i Colorado, med gode forhold for de ansatte. Lageret drives af vindkraft, det samme bruges til fremstilling af emballagen til Thirsties produkter. Desuden genanvendes så meget emballage som muligt, og det hele er bionedbrydeligt.

De materialer der bliver brugt i fremstillingen af bleerne kommer hovedsageligt fra USA. Et bevidst valg, for at mindre CO2-udledningen i forbindelse med transport (ofte faktisk mere økonomisk vinding at købe materialer hjem fra Kina, end lokalt – men på den måde ville miljøet ende som den store taber).

Thirsties bruger TPU i det vandtætte lag i deres bleer, i stedet for PUL. Det vandtætte lag er limet på stoffet på en måde, der i produktion er mere miljøvenlig end fremstilling af PUL. Og miljøvenlige bleer, det er vi jo glade for her hos Ko og Ko 🙂

Hvordan ser den ud?


Thirsties lommeble har først og fremmest “lommeåbningen” foran. Det lyder jo helt omvendt, hvis du er vant til andre lommebleer. Men det er faktisk klogt nok. Det gør det lettere at lægge indlæg i, og samtidig er du helt sikker på at indlæggene selv finder vej ud under vask. Det vil sige, nul “hands on” til dig som blevasker – Det er nu meget lækkert 😉

Du smider bare din wetbag med bleerne i maskinen på 60 grader (vask altid gerne stofbleer med et enzymfrit og skånsomt vaskemiddel). Når bleerne er rene, skal de hængetørre. Indlæg kan du godt tørretumble, men husk at det er “for egen regning”. Tumbling slider meget mere på stoffet (og miljøet, og pengepungen), end hængetørring. Lommebleens “ydre”, med det vandtætte TPU burde det ikke være nødvendigt at tumble, den tørrer lynhurtigt. Gør du det alligevel, så brug lav varme – og husk på at det slider på bleen.

Bleens inderside er beklædt med fleece. Dét rimer også meget godt på pasning. Rigtig mange børn har behov for én ting når de passes ude, og det er: Bleer der kan holde dem tørre i lang tid. Med fleece mod huden, sikrer du at dit barns numse holdes tør længst muligt.

En anden ting der er en stor fordel i pasning, er de gode lækagebarrierer i bleen. Det sikrer dig dels at afføringen holdes inde for “kanterne”, men også at du kan booste (tilføje ekstra indlæg) i bleen, uden at den bliver klodset eller utæt fordi den mister sin pasform og gaber i lysken.

Mikrofiber og naturmaterialer
– En klog kombination

Thirsties lommeble har to indlæg med i prisen, og 8 lag sug i alt. Det er en rigtig god mængde til børn der tisser normalt, og selv til dem der tisser vandfald er du godt på vej med 8 lag. Indlæggene består af et 3-lags mikrofiberindlæg, som har knapper, så det kan ligge fast ovenpå det andet indlæg. Det andet indlæg er det længste, og er lavet i 5 lag økologisk bomuld og hamp. Mikrofiberindlæg er super smarte som “toplag”, fordi de lynhurtigt leder væden videre, så bleen ikke føles våd mod barnets hud. Husk dog, at mikrofiber har små “kroge” i stoffet. Derfor skal et mikrofiberindlæg altid have et tyndt lag fleece ovenpå (som for eksempel her, hvor det ligger gemt i en lommeble). Så føles det rart for barnets hud.

Selvom mikrofiber er smart i sig selv, er det kombinationen af naturmaterialer og mikrofiber der virkelig rykker. Bleer der udelukkende har sug bestående af mikrofiberindlæg, er ikke de mest populære her i butikken. Dels er der plastic-tanken. Jo mere natur og økologi vi kan få ind i bleerne, jo bedre (er min holdning). Det næste er at mikrofiber suger lynhurtigt – Men til gengæld holder det ikke holder ret godt på væden. Det er mere en slags “svamp”. Under mikrofiberindlægget, har Thirsties lommeble dog heldigvis et kvalitets indlæg i naturmaterialerne økologisk bomuld og hamp. På den måde får du både naturmaterialer og økologi med i din ble – uden at gå på kompromis med “stay-dry-effekten” som kunstmaterialerne (indrømmet) gør allerbedst.

Størrelse

Bleen justeres foran med trykknapper i S, M eller L. Thirsties lommeble går fra 4-18 kg. Til små børn med slanke lår og mavser, er den virkelig god i forhold til mange andre onesize bleer. Den fylder minimalt og lækagebarrierne gør, sammen med de gode elastikker i livet, at bleen slutter godt tæt. Når børnene kommer op i kg, er den fænomenal til de lange børn.

De allerstørste børn med seriøse sumobryder-former, skal til gengæld nok lede efter andre bleer, når de når op i 14-15 kg’s klassen (det kan du læse mere om HER).

 

Hvad skal jeg bruge?

Hvis du skal bruge “vuggestuebleer”, fordi dine nuværende stofbleer for eksempel har knapper, eller du benytter en ikke-passe-venlig løsning hjemme, så vil jeg anbefale du køber 12 bleer – Hvis du vil se nærmere på en pakkeløsning er der en HER. Med 12 bleer når bleerne at tørre mellem brug, hvis du vasker hver 2. dag, som anbefalet. Vil du bruge Thirsties lommebleer på “fuld tid” (for det kan man sagtens), så anbefaler jeg 24 stk som minimum.

Apropros vuggestuen, så laver Thirsties også wetbags, i samme miljørigtige TPU-materiale som lommebleerne. Wetbags fra Thirsties passer perfekt med 5-6 bleer, de har hank og lynlås og er helt oplagte til institution – Eller tur. Og, mest til de sande blenørdee: Hvis du går op i den slags, så er det jo altså en glæde at kunne matche “dagens ble” med en wetbag i samme print 🙂

I forhold til pasning, er det især vigtigt at dine moderne stofbleer er:
1) Nemme at give på
2) sidder godt på barnet
3) og at de holder tæt!

Derfor er du rigtig godt på vej med Thirsties lommebleer i vuggestuen. Der er kun én ting mere, som du også skal huske at tage højde for..

Husk ekstra boost hvis dit barn tisser meget

En tommelfingerregel er at børn i pasning ofte bliver skiftet før og efter lur – Afleverer du klokken 7 om morgenen, og er første lur klokken 12, skal bleen altså kunne holde op mod 4-5 timer. Det samme hvis du henter sent på eftermiddagen. Derfor anbefaler jeg at du tilføjer nogle boostere hvis dit barn tisser meget. Tisser dit barn ofte igennem så han/hun skal have skiftet både flyverdragt, tøj og lagener i barnevognen, kan du risikere at institutionen bliver trætte af stofbleerne. Det er jo ikke meningen, og det er nemt at forhindre uheld med en ekstra booster i bleen 🙂 Ikke alle indlæg ligger lige godt i en smal ble som Thirsties, og ikke alle indlæg gør den store forskel i forhold til ekstra boost. Her er et par forslag der øger sugeevnen markant – For mange børn vil de også kunne udgøre det for en nat-booster, hvis du vil bruge Thirsties lommeble til nat.

 • Petit Lulu’s korte 4-lags booster, eller Petit Lulus lange 3 lags booster passer godt i denne smalle ble. Indlæggene er rigtig gode til (fx drenge-)børn, der tisser meget foran. Det lange indlæg kan foldes en gang eller to foran, det korte kan placeres forrest så det ikke fylder ekstra på numsen.
 • Du kan også bruge Thirsties Prefolds i økologisk bomuld og hamp. De fungerer fantastisk som boosterindlæg, men har faktisk hele to funktioner. Prefolds kan nemlig også bruges som foldebleer til de mindste eller ai2-indlæg i alle aldre, i Thirsties vandtætte TPU covers.

 

Tørstige bleer – også til de nyfødte

Som noget helt nyt kan du nu få Thirsties Newborn-bleer. Det er en lille sød aio-ble der går fra 2-6 kg, den kan indstilles foran med 2 rækker knapper i længden. Bleen er lavet i hurtigttørrende staydry-materiale (mikrofiber og mikrofleece) vandtæt TPU yderst og blød fleece mod huden. Sammenlignet med andre nyfødtbleer er Thirsties klart en af de allermindst fyldige – og netop størrelsen på bleen gør virkelig en forskel for de små splinter, er min erfaring 🙂

En økonomisk og endnu mere hurtigttørrende løsning, kan du også få med Thirsties’ Prefolds i hamp og økologisk bomuld. Med prefolds kan på få sekunder laves en “foldeble“, som lukkes med en moderne blesikkerhedsnål – En Nappi Nippa. Over din prefold skal du have et vandtæt cover. For eksempel Thirsties Duo Wrap i størrelse 1. Coverne hedder “Duo Wrap”, fordi de kommer i to størrelser. De kan både fås med velcro og knaplukning, har de samme gode lækagebarrierer som vi kender fra lommebleen og er rummelige – også over en velboostet natble. Coverne har desuden elastikkant i både ryg og mave – Hvilket sikrer dig mod eksplosionsafføring op af blekanten – Det er skisme smart, især til de allermindste. Løsningen fylder minimalt, tørrer lynhurtigt og når baby er for stor til foldebleerne, ja så bruger du bare dine prefolds som indlæg i natbleer eller dagsbleer. Det er smart 🙂


Petit Lulu SIO – Supersugende og babyblød

”Alle de forkortelser”, tænker du måske. SIO – Hvad er nu det for en fisk? Det er egentlig meget simpelt og står såmænd bare for snap-in-one. Den adskiller sig fra de andre løsninger på markedet ved muligheden for at klikke hele to sugende indlæg i, fremfor blot et enkelt som i de fleste øvrige all-in-two løsninger. Men mellem os: Med en opdeling i en sugende del og en vandtæt del der kan genbruges 3-5 gange før vask… Så lad os bare enes om at placere den i bunken med de andre all-in-two bleer, for det er lige præcis hvad det er. Og den er tilmed en virkelig god en af slagsen, derfor har jeg taget den hjem til jer, så I også kan få fornøjelsen af at prøve den

Læs videre “Petit Lulu SIO – Supersugende og babyblød”

Tots Bots PeeNut – Når du gerne vil vaske så lidt som muligt

Elsker du at bruge stofbleer, men er du knap så begejstret for udsigten til mere vasketøj? Så er en AI2-løsning (alt i to) måske noget for dig. Det familieejede stofblefirma TotsBots giver her deres bud på en AI2 ble, kaldet ”PeeNut”. Selve princippet bag AI2 stofbleer er ganske enkelt:

 1. Klik indlæg ud af coveret
 2. Smid beskidt indlæg til vask
 3. Klik rent indlæg i og montér bleen som normalt

Du kan gentage denne rutine 3-5 gange, eller indtil coveret får afføring på sig. Læs videre “Tots Bots PeeNut – Når du gerne vil vaske så lidt som muligt”

TotsBots Easy fit STAR – En stjernegod pasningsble

Eller en 5 stjernet vuggestueble, kært barn får altid flere navne. Hør her hvorfor

Rygtet om TotsBots nyeste AIO (alt-i-en) ble ”STAR” er løbet i forvejen for denne bleanmeldelse, og med god grund. En masse af de kvaliteter vi kender fra TotsBots tidligere versioner af all-in-one bleen fås også i den nye Easy fit STAR. En bred velcro i sublim kvalitet, de mest fantastiske prints og ikke mindst en rummelig lomme til at gemme AIO-indlægget og ekstra boost om nødvendigt. Læs videre “TotsBots Easy fit STAR – En stjernegod pasningsble”

Petit Lulu – Natbleen der gør godt for både lår og mave

En gang i mellem ved man ikke hvad man mangler, før man prøver noget nyt. Det var den oplevelse jeg fik af de nye natbleer fra Petit Lulu, så nu har jeg taget dem hjem til jer så vi kan dele begejstringen. De er håndlavede indenfor EU’s grænser, hvilket sikrer dig at dit barns ble er produceret under ordentlige forhold, uden brug af farlige kemikalier og ikke er blevet transporteret hele vejen rundt om jordkloden for at komme hjem til dig.  Læs videre “Petit Lulu – Natbleen der gør godt for både lår og mave”

Best Bottom – Økonomisk og et perfekt fit

Amerikanske Best Bottom – et anerkendt og gennemtestet mærke 

Jeg har længe villet skrive dette indlæg omkring Best Bottom, som snart har været på shoppen et halvt års tid. Jeg har bare slet ikke kunnet følge med efterspørgelsen 🙂

NU er alt på lageret, i alle størrelser, endelig. Og jeg glæder mig til at fortælle dig, hvad det betyder. Læs videre “Best Bottom – Økonomisk og et perfekt fit”

Imse Vimse Onesize AI2 – godt nyt fra Imse Vimse❤

Imse Vimse har for nylig lanceret deres første onesize AI2 stofble, og det er som om de har lyttet til det mange stofble-brugere har haft problemer med hos Imse Vimses bleer. Forbedringer ved den nye AI2:

 • Onesize, så den passer fra 4-16 kg
 • Smallere mellem benene end tidligere
 • Blødere i materialet
 • Har en smallere velcro, så den ikke kradser det sarte maveskind

3-print

 

Flere forskellige typer sugende indlæg
De nye Imse Vimse AI2 stofbleer fås med 3 forskellige sugende indlæg – når du køber den, leveres den med indlæg i enten økologisk bomuld eller bambus/konv. bomuld.

Pakken med indlæg består af to indlæg; et kort der passer til blebuksen, når den er knappet sammen samt et langt, der passer til bleen i helt udstrakt tilstand.

SAMSUNG CSCIndlæggene knappes med en enkelt trykknap i foran i bleen, så de ikke skøjter rundt – og fordelen ved at der kun er den ene trykknap (og ikke to som i f.eks. GroVia Hybrid), er at indlæggene bedre kan arbejde og ikke så nemt kommer til at vulke… på godt jysk 😉 Jeg mener bule og bufle… er det mon også jysk?

Til de helt små vil der – som regel – blot være behov for det ene af de to indlæg. Når bebsen vokser til og tisser mere, kan du tilføje det længere indlæg og knappe de to indlæg sammen, så der er styr på dem… smart 😉

 

Der er indlæg i 3 materialer:

 • økologisk bomuld – lidt tykke, men i helt rene materialer. Suger fint til dag og til nat hos dem, der ikke tisser så meget.
 • bambus/bomuld (ikke økologisk) – suger som øko-bomuldsindlægget, men fylder noget mindre. Disse vil nok være mere velegnede til nat, da de ikke fylder så meget og bleen bedre kan boostes med flere indlæg.
 • mikrofiber med staydry øverst – ren polyester. Staydry gør at indlægget ikke føles vådt mod huden, derfor vælger mange at bruge den type til nat. Sugeevnen svarer til de andre indlæg.

3-indlaeg

Blebuks med lækagebarrierer og velcro – fint valg til dagplejen
Blebuksen på Imse Vimses onesize AI2 er lukket med velcro foran – den har et bredt stykke med “den bløde del” af velcroen, og 2 cm brede flapper med “den krogede del”. Tidligere dyrkede IV at lade den krogede del fylde hele bredden, hvilket gjorde at den kunne komme op og kradse på maveskindet – det sker ikke her 😉

SAMSUNG CSCAt blebuksen er lukket med velcro gør den til et godt valg til dagpleje/vuggestue Der foretrækker de ofte en velcro-løsning, da den ikke er så hård ved fingrene, samt at den er nemmere at justere hurtigt.

Ved benene er der gode bløde lækagebarrierer, der hjælper til at holde tis og afføring på plads. Det giver ekstra plads i blebuksen hvilket især er rart, hvis bleen er meget boostet eller der kommer et eksplosivt “udbrud” som de fleste sikkert har oplevet fra tid til anden.

Blebuksens materialer og print
Materialet i blebuksen er en lækker blød polyester med indkapslet PUL-belægning. At PUL-belægningen er indkapslet gør, at barnet ikke får huden direkte mod PUL´en samt at den holder længere. En fritlagt PUL-belægning er mere sårbar overfor ridser fra f.eks. negle og i vask.

Imse Vimse Onesize AI2 fås med tre print på hvid bund:

Blebuksen er forpakket fra Imse Vimses side med et bestemt indlæg – men du kan sagtens vælge at tilkøbe de andre typer indlæg og kombinere som du vil.

Alt i alt – en superfin stofble med gode anbefalinger
Da jeg overvejede, om jeg skulle tage Imse Vimse Onesize AI2 ind hos Ko og Ko, fik jeg nogle stykker hjem til test ude blandt nogle garvede stofblebrugere. Alle steder fik den rosende ord med på vejen, der blev bl.a. sagt:

 • Førstehåndsindtrykket er at den er superlækker!
 • Da vi havde fået den vasket ind, holdt den fint i 3-4 timer (bambus)
 • Sidder godt og fylder ikke for meget over rumpen… nem at justere

Alt i alt vurderer jeg (og testerne) at det er en superlækker ble, der er pengene værd.

Den kan synes en smule pebret i indkøb, men eftersom du ikke behøver at købe 20-25 hele sæt, men kan nøjes med måske 5-6 sæt og så supplere med indlæg, er det en fin økonomisk løsning. Og når man tager kvaliteten og det et blerneer onesize i betragtning, er det bestemt ikke en dyr løsning.

Det er SÅ fedt at Imse Vimse stofbleer er blevet opdateret til 2015, hvor de de senere år har haft lidt et ry for at være gammeldags og klodsede ❤❤❤

 

 

 

 

 

Close-up af GroVia AIO

GroVia´s økologiske AIO
GroVia´s økologiske AIO

GroVia AIO stofbleen er flere steder blevet kaldet “den perfekte stofble” – og umiddelbart er jeg ikke til sinds at være uenig med det, det er en virkelig gennemført, praktisk og lækker stofble, især til smallere babyer.

Men lad os prøve at dissekere den…

Sugende lag: økologisk bomuld – IMO-certificeret

Vandtæt lag: TPU – thermoplastic laminate  (en søster til PUL med de samme egenskaber)

Lukning: trykknapper

GroVias AIO er smal mellem benene, hvilket for mange er et plus i forhold til rigtig mange andre stofbleer. Den måler ca. 14 cm i bredden i yderstoffet, men de sugende indlæg måler ca. 9 cm i skridtet, så i brug vil bleen krybe sammen til nærmere den bredde. Det er en fordel til de almindelige-smalle babyer, men til babyer med meget tykke lår kan det genere dem på inderlårene.

Stofbleen er foret med økologisk bomuldsjersey, der går helt ud og rammer kanten på den vandtætte del – det gør at blebuksen ikke kommer i kontakt med huden i benåbningerne. Foret går ligeledes helt op til foran på maven. Der er både fordele og ulemper ved at vælge stofbleer med økologisk bomuld som sugende lag; fordelen er jo klart at du er fri for syntetiske stoffer ved huden – ulempen er at når den blive våd kan det for alvor mærkes.

Indlæggene er i ren økologisk bomuld og den leveres med et fastsyet indlæg samt en booster, der kan knappes ved det fastsyede indlæg eller tages ud alt efter behov. Bruger du bleen med kun det faste indlæg vil den være velegnet til dagsbrug for de fleste børn – tilføjer du den ekstra booster kan bleen bruges til nat til børn der ikke er supertissere. Til børn der tisser rigtig meget vil jeg vurdere GroVias AIO til at være et godt bud på en dagsble, men der vil skulle mere til, til natten.

Størrelsen er en “klassisk onesize” officielt med et spænd fra ca. 4,5 til 16 kg. Den har 3 justeringsmuligheder i højden som justeres med trykknapper foran på blebuksen. Den passer til børn fra ca. 4,5 kg, så den er dermed ikke nødvendigvis et godt valg til de helt nyfødte, der ofte ligger på omkring 3,5 kg.

GroVia AIO er sideknappet. I taljen har GroVia AIO to rækker trykknapper i hver side – fordelen ved at den er sideknappet fremfor knappet foran, er at der er mindre der fylder på maven, og ikke mindst at baby vil have sværere ved at tage bleen af på egen hånd. Det er de færreste babyer der gennemskuer sidelukningen 😉 Taljeknapperne sidder i to rækker, så du kan justere talje og benvidde for sig. Har du en baby med meget tykke lår kan du give lidt ekstra der – har du en baby med tynde lår kan den knappes en tand mere sammen.

GroVia´s økologiske AIO - sådan ser den ud indeni.
GroVia´s økologiske AIO – sådan ser den ud indeni.

Kort fortalt…plusser:

 • Bredde. Smal mellem benene – og smal i det hele taget. Den fylder ikke meget under tøjet, da den ikke har en masse ekstra stof i siderne. Velegnet til smalle børn.
 • Side lukning – går at der er mindre stof foran og ikke mindst at baby ikke så nemt kan åben bleen selv.
 • Materialer. Økologisk bomuld i hele bredden – ingen syntetiske stoffer ved benene.
 •  AIO-model. Supernem at brug og kan fin bruges i dagpleje/vuggestue.

Og minusser:

 • Slid. Tørretumbling synes at slide meget på bleerne og især på elastikkerne, så det kan ikke anbefales. Skal de tumbles så hold temperatuen på “lav” og giv dem kun en kortere periode hvorefter de tørres på snor.
 • Sugeevne. Det er fine dagsbleer –  men vil kræve ekstra booster til nat – ellers nøjes med at bruge dem om dagen. Det er ikke de mest sugende AIO-bleer på markedet.

 

Artiklen her er skrevet som en regulær beskrivelse af bleen og kombineret med udtræk af et stort antal anmeldelser samt et kig på PaddedTushStats.com´s statistik efter omkring 125 brugerundersøgelser. Den kan du kigge mere på her:

Padded Tush Stats
Padded Tush Stats