Nyt fra Tanzania!


Glade børn og voksne i Tanzania - tak for hjælpen!
Glade børn og voksne i Tanzania – tak for hjælpen!

I husker nok her før påske hvor vi hjalp med at samle brugte stofbleer ind til en projekt i Tanzania…? Det hele er nu nået godt frem og er blevet taget i brug – hvor er det bare dejligt når alt klapper og ender vel. Tina, der stod for indsamlingen, sender rigtig mange varme tanker og takker til jer der gav en hånd – eller en ble – med 🙂

Vil du læse mere om hvordan det hele er gået, kan du læse Lykkes beretning om de glade børn her:

 

DU HAR STØTTET ET FANTASTISK PROJEKT I TANZANIA!

Allerførst – 1000, 1000 tak for dit bidrag til dette bleprojekt! D. 1. april stoppede min indsamling til alle mine dejlige blebørn på Faraja i Arusha. I alt er det lykkedes at indsamle 6950 kroner! Dette er udelukkende pga. jer.

Glad fryns i sin nye tørre Little Lamb ble.
Glad fryns i sin nye tørre Little Lamb ble.

Min kære mor, Tina, har hjulpet mig enormt meget med at administrere det hele hjemmefra, og hun er helt klart en af hovedgrundene til, at det her overhovedet er blevet til noget, i sidste ende! Så stor tak til hende. For pengene fik vi indkøbt knap 200 vaskbare bleer, som blev sendt til Tanzania i midten af april. Det koster 3000 kroner at sende 50 kg til Afrika, og dette donerede min mormor, Kirsten, og hendes mand, John. Tusind tak – uden det, ville det hele aldrig være kommet til Tanzania!

Og tak til alle jer andre! For uden jer, havde disse fantastiske børn ikke haft tørre numser nu! Et amerikansk firma, Cushies, donerede desuden 50 bleer, som ankom nogenlunde samtidigt. Da alle bleer var købt og sendt var der cirka 2400 kroner tilbage. Disse blev brugt på 6 nye lækre madrasser til børnenes legeværelse, 40 sæt nyt lækkert børnetøj, en masse nye vaskeklude og baljer, så de små også kan skiftes ordentligt og til sidst blev der købt blyanter, spidsere, viskelædere, kuglepenne og linealer til deres mødre.

De dage, hvor alt dette nye blev udleveret og taget i brug, var helt fantastiske. Jeg er jer alle dybt

taknemlige for, at I gav mig muligheden, for at hjælpe disse børn og deres mødre. Det har været en

Masser af tørre bagdele - det gør en kæmpe forskel!
Masser af tørre bagdele – det gør en kæmpe forskel!

kamp at lære de afrikanske mamas at skifte bleer, og vende hele deres billede om til, at selv en tisseble skal skiftes! Heldigvis endte det godt, og de indså alle sammen, at det var en rigtig god ide med tørre numser, både for deres børn, men også for dem selv. Min sidste dag på Faraja tilbragte jeg nede ved børnene, og da vi havde lagt dem alle til at sove, sad jeg og kiggede på dem og smilede, og pludselig gik det op for mig, at de alle sammen var tørre. Der var ikke én, der var våd, ikke én der lugtede grimt, og pludselig kunne jeg mærke en klump i halsen. Det var jo lige det jeg ville! Projektet er overladt i trygge hænder hos flere danske volontører, som stadig befinder sig på Faraja, og som har lovet at kæmpe videre og holde dem alle op på det.

Jeg har haft en fuldstændig fantastisk tur til Tanzania, og I har været med til at gøre den uforglemmelig. Igen – tusind tak. Varme tanker og smil fra mig, Lykke.

 

 

 

 

 


Skriv et svar