Smart Bottoms – 100% Naturmaterialer og Minimal fylde


Den mest velsugende AIO ble på markedet – Smart Bottoms

Her kan du høre nærmere om en virkelig spændende nyhed, som jeg sådan har glædet mig til at fortælle om! Mange af de stofbleforældre jeg er i kontakt med efterspørger økologi og naturmaterialer. Det synes jeg jo er skønt 🙂 Samtidig bekymrer mange sig om at moderne stofbleer fylder meget. Jeg har derfor fundet ikke bare én, men to forskellige aio-bleer fra det amerikanske mærke Smart Bottoms. Begge bleerne scorer topkarakterer i både økologi, pasform og sugeevne.

En supersuger der er supernem at bruge

Det kan være rigtig svært at opfylde de høje krav til sugeevne i en ble, uden at gå på kompromis med enten bleens “volumen” eller dens brugervenlighed. Bindebleer og formsyede med uldbuks over er jo en løsning der er supernem at ekstrabooste (lægge ekstra indlæg i). Den er også super til dagsbrug hvis man er træt af tis-igennem uheld. Desuden er både bindebleer, formsyede og uldbukser til at opdrive i økologisk version. Men, indrømmet: Bindesnore, uldbuks og gigantiske blenumser er ikke for alle. Og højst sandsynligt går den heller ikke i dagplejen eller vuggestuen.

Derfor er det jo skønt om børnene kan få lov at have økologi med huden alligevel.

Smart Bottoms er = 100% Naturmaterialer mod huden

Sammenligning af “indmad” – Husk, du vælger selv hvad dit barn skal have mod huden 24/7 🙂 Til venstre ser du en engangsble med vat, plastic og SAP. Til højre en Smart One ble med 100% økologisk bomuld mod huden.

… Og hvad menes der så med det? Et meget brugt materiale i stofbleer er for eksempel bambus. Bambus laves af ”naturfibre”, men ender ud som et mere eller mindre syntetisk produkt (bambus viscose). Når det er sagt så fungerer bambus fungerer stadig glimrende i stofbleer, det er blødt, slidstærkt og velsugende. Men naturmaterialerne bomuld og hamp har nogle helt andre kvaliteter.

Smart Bottoms bleerne er netop lavet af disse naturmaterialer. Smart One bleen er en aio-ble med fastsyet indlæg som har 100% økologisk bomuld mod huden. Dream Diaper er en aio ble med et indlæg der kan knappes ud ved behov, og en lomme der enten kan bruges til ekstra boostere eller det tilhørende indlæg – Hvis man er mere til lommeble-konceptet 🙂

Sugeevnen er virkelig god i begge bleer og de mange, tynde lag er sat sammen på en komprimeret måde, så de fylder minimalt på børnenes numse. Uden at fylde nævneværdigt når både Smart One og Dream Diaper bleen op på 10-14 lag sug, alt efter hvordan du folder de lange slangeindlæg. For de fleste børn kan indlægget med fordel lægges tredobbelt foran i tissezonen. På denne måde får du 14 lag sug hvor det gælder.

Så meget sug er faktisk ”rekorden” af sugende lag i en AIO ble, af dem jeg har haft i hånden (og lad os bare sige det drejer sig om et par stykker efterhånden :-P). Den bedste nyhed er at suget i begge typer af bleer fra Smart Bottoms er lækkert, smørblødt og perfekt skåret. De smalle indlæg sidder godt både på de spinkle børn og på de tykke basser. 

 

Stofbleer kan give ren samvittighed – Men nogle stofbleer er faktisk “renere” end andre

Smart Bottoms er ikke en af de billigste bleer. Men det er der en “naturlig forklaring” på 😉 Det hele handler nemlig om valg af materialer. Hvis du har lyst til at tænke over hvorfor økologisk bomuld er et godt valg, ikke bare for dig og dit barn, men også for miljøet kan du læse mere om det HER. Konventionel bomuldsproduktion er nemlig noget af en “grisset branche”, og en hel del af det bomuld du finder i moderne stofbleer er ikke økologisk. Det gør det selvfølgelig billigere at lave stofbleer. Men alting har en pris – også for miljøet.

Og så lad os tale lidt om mikrofiber. Et billigt, hurtigtsugende materiale som findes i masser af stofbleer. Nogle stofbleer har fået tilsat mikrofiber som en tillægs-del af suget for at gøre bleen mere effektiv (for eksempel Thirsties lommeble), andre bleer har kun mikrofiber som sug i indlæggene. Typisk er det billigere bleer. Og hvorfor nu det? Jo, fordi mikrofiber er et billigt, 100% syntetisk materiale. Mikrofiber suger hurtigt. MEN, det holder dårligt på væden (derfor er det ideelt med indlæg af for eksempel hamp nedenunder). Desuden mister mikrofiberen sin sugeevne med tiden, modsat naturmaterialer der kun bliver mere og mere velsugende. Det sidste “men” der er ved mikrofiberindlæggene, er at de jo altså ikke ligefrem hjælper med at mindske udledningen af mikroplast. Stofbleer bliver vasket nærmest dagligt og det i årevis – Derfor er det værd at tage med i betragtningerne om de afgiver mikroplast og hvor meget.

 

Hvorfor vælge naturmaterialerne?

Når jeg synes at det er vigtigt at stofbleforældre har mulighed for at vælge bleer og indlæg i naturmaterialer, er det fordi at der jo uundgåeligt allerede er en del plastic i de fleste stofbleer. Mange lommebleer har for eksempel fleece i indersiden af lommen, og stofbleer til dagsbrug er lavet af PUL (eller det mere miljøvenlige TPU) som jo er plastbelagt stof.

En ble med PUL, fleeceinderside og mikrofiberindlæg er jo så godt som 100% plastic. Jovist, den kan genbruges og belaster derfor SLET ikke miljøet på samme måde som engangsbleer. Det er et klart fremskridt 🙂 Men dropper man engangsbleerne, for at droppe plastic mod huden – Så er det ikke nødvendigvis vejen frem. Derfor er jeg vild med at kunne tilbyde bleer der bruger en høj andel af naturmaterialer.

 

Nemme at betjene og små på numsen

10,5 kg og 11 måneder

Én ting er hvad bleerne er lavet af, noget helt andet er at pasform og brugervenlighed skal være i top hvis de skal fungere i praksis. Smart Bottoms bleerne kommer i 2 versioner med den samme pasform. Smart One, som er en ble med et fastsyet aio indlæg. Bleens inderside og indlæg er i 100% økologisk bomuld. Det smarte ved det fastsyede indlæg er at du absolut intet skal foretage dig, ud over at smide din wetbag i maskinen, og hænge bleerne på snoren. Når de er tørre er de klar til at blive sat på 🙂

Den anden aio ble hedder Dream Diaper og er i økologisk bomuld og hamp. Det er den af de to bleer der suger mest. Bleens indlæg kan knappes af ved behov og der er en lomme som man enten kan gemme indlægget i (dermed samme funktion som lommeble), eller booste ekstra f.eks. til nat.

Begge bleerne justeres foran i str S, M eller L, og har 2 rækker knapper så du kan justere perfekt hvis dit barn for eksempel har store lår og slank mave – eller omvendt. Bleerne er lange, så der er masser af vokseplads i dem.

16 kg og 18 måneder

Se eventuelt eksemplet herunder med et barn der i den grad er på vej ud af størrelse “one size” bleerne i både længde og højde. Til trods for det er der ingen håndværkersprække at se. På de mindre og de spinkle børn sidder bleen også rigtig fint (se ovenfor), da bleen har masser af elastik og er fin og spinkel mellem benene på trods af de mange lag sug. Så føler man ikke at man drukner barnet i bleen – Det er jo altid rart 🙂

Fælles for de 2 bleer fra Smart Bottoms er at de har en helt unik pasform. Skal jeg sammenligne med andre bleer jeg kender vil jeg sige ligesom babykicks i bredden mellem benene, ligesom Bambino Mio i snittet rundt om lårene og lidt som BumGenius i stykket rundt om livet.

Alt i alt er den mere rummelig, elastisk og langt mindre fyldig på numsen end alle de bleer jeg nævner her. Jeg er begejstret.

Og så til det sidste punkt – udseendet 😉

Her kan bleerne fra Smart Bottoms noget med at skille sig ud fra mængden hvad angår udseende. Mønstrene er fantasifulde uden at være overbarnlige og farverne er flotte uden at skrige i øjnene. Sjældent har jeg tænkt om en stofble at mønsteret simpelthen er interessant at kigge på – På en eller anden måde er Smart Bottoms bleerne simple og virkelig smukke på én gang.

 


Skriv et svar