Thirsties – En grøn pasningsble


Thirsties Lommeble – Hvad kan den?

Hvis du leder efter en stofble til vuggestuen, der samtidig er god ved miljøet, så skulle du måske kigge nærmere på Thirsties lommeble. Der er nemlig virkelig mange fornuftige elementer i bleen. Lige fra materialer, til produktion og pasform. Her får du en kort gennemgang af, hvad der gør denne lommeble rigtig populær i vuggestuen 🙂

Den nye, fine kollektion af lommebleer fra Thirsties

Produktionsforhold

 

For en gangs skyld, vil jeg starte med starten. Hvordan denne ble er “kommet til verden”. For langt størstedelen af de moderne stofbleer laves jo ikke i de små danske hjem. De syes rundt om i verden, på mindre eller større fabrikker. Thirsties lommeble er ingen undtagelse.

Alle Thirsties produkter syes på en mindre fabrik i Colorado, med gode forhold for de ansatte. Lageret drives af vindkraft, det samme bruges til fremstilling af emballagen til Thirsties produkter. Desuden genanvendes så meget emballage som muligt, og det hele er bionedbrydeligt.

De materialer der bliver brugt i fremstillingen af bleerne kommer hovedsageligt fra USA. Et bevidst valg, for at mindre CO2-udledningen i forbindelse med transport (ofte faktisk mere økonomisk vinding at købe materialer hjem fra Kina, end lokalt – men på den måde ville miljøet ende som den store taber).

Thirsties bruger TPU i det vandtætte lag i deres bleer, i stedet for PUL. Det vandtætte lag er limet på stoffet på en måde, der i produktion er mere miljøvenlig end fremstilling af PUL. Og miljøvenlige bleer, det er vi jo glade for her hos Ko og Ko 🙂

Hvordan ser den ud?


Thirsties lommeble har først og fremmest “lommeåbningen” foran. Det lyder jo helt omvendt, hvis du er vant til andre lommebleer. Men det er faktisk klogt nok. Det gør det lettere at lægge indlæg i, og samtidig er du helt sikker på at indlæggene selv finder vej ud under vask. Det vil sige, nul “hands on” til dig som blevasker – Det er nu meget lækkert 😉

Du smider bare din wetbag med bleerne i maskinen på 60 grader (vask altid gerne stofbleer med et enzymfrit og skånsomt vaskemiddel). Når bleerne er rene, skal de hængetørre. Indlæg kan du godt tørretumble, men husk at det er “for egen regning”. Tumbling slider meget mere på stoffet (og miljøet, og pengepungen), end hængetørring. Lommebleens “ydre”, med det vandtætte TPU burde det ikke være nødvendigt at tumble, den tørrer lynhurtigt. Gør du det alligevel, så brug lav varme – og husk på at det slider på bleen.

Bleens inderside er beklædt med fleece. Dét rimer også meget godt på pasning. Rigtig mange børn har behov for én ting når de passes ude, og det er: Bleer der kan holde dem tørre i lang tid. Med fleece mod huden, sikrer du at dit barns numse holdes tør længst muligt.

En anden ting der er en stor fordel i pasning, er de gode lækagebarrierer i bleen. Det sikrer dig dels at afføringen holdes inde for “kanterne”, men også at du kan booste (tilføje ekstra indlæg) i bleen, uden at den bliver klodset eller utæt fordi den mister sin pasform og gaber i lysken.

Mikrofiber og naturmaterialer
– En klog kombination

Thirsties lommeble har to indlæg med i prisen, og 8 lag sug i alt. Det er en rigtig god mængde til børn der tisser normalt, og selv til dem der tisser vandfald er du godt på vej med 8 lag. Indlæggene består af et 3-lags mikrofiberindlæg, som har knapper, så det kan ligge fast ovenpå det andet indlæg. Det andet indlæg er det længste, og er lavet i 5 lag økologisk bomuld og hamp. Mikrofiberindlæg er super smarte som “toplag”, fordi de lynhurtigt leder væden videre, så bleen ikke føles våd mod barnets hud. Husk dog, at mikrofiber har små “kroge” i stoffet. Derfor skal et mikrofiberindlæg altid have et tyndt lag fleece ovenpå (som for eksempel her, hvor det ligger gemt i en lommeble). Så føles det rart for barnets hud.

Selvom mikrofiber er smart i sig selv, er det kombinationen af naturmaterialer og mikrofiber der virkelig rykker. Bleer der udelukkende har sug bestående af mikrofiberindlæg, er ikke de mest populære her i butikken. Dels er der plastic-tanken. Jo mere natur og økologi vi kan få ind i bleerne, jo bedre (er min holdning). Det næste er at mikrofiber suger lynhurtigt – Men til gengæld holder det ikke holder ret godt på væden. Det er mere en slags “svamp”. Under mikrofiberindlægget, har Thirsties lommeble dog heldigvis et kvalitets indlæg i naturmaterialerne økologisk bomuld og hamp. På den måde får du både naturmaterialer og økologi med i din ble – uden at gå på kompromis med “stay-dry-effekten” som kunstmaterialerne (indrømmet) gør allerbedst.

Størrelse

Bleen justeres foran med trykknapper i S, M eller L. Thirsties lommeble går fra 4-18 kg. Til små børn med slanke lår og mavser, er den virkelig god i forhold til mange andre onesize bleer. Den fylder minimalt og lækagebarrierne gør, sammen med de gode elastikker i livet, at bleen slutter godt tæt. Når børnene kommer op i kg, er den fænomenal til de lange børn.

De allerstørste børn med seriøse sumobryder-former, skal til gengæld nok lede efter andre bleer, når de når op i 14-15 kg’s klassen (det kan du læse mere om HER).

 

Hvad skal jeg bruge?

Hvis du skal bruge “vuggestuebleer”, fordi dine nuværende stofbleer for eksempel har knapper, eller du benytter en ikke-passe-venlig løsning hjemme, så vil jeg anbefale du køber 12 bleer – Hvis du vil se nærmere på en pakkeløsning er der en HER. Med 12 bleer når bleerne at tørre mellem brug, hvis du vasker hver 2. dag, som anbefalet. Vil du bruge Thirsties lommebleer på “fuld tid” (for det kan man sagtens), så anbefaler jeg 24 stk som minimum.

Apropros vuggestuen, så laver Thirsties også wetbags, i samme miljørigtige TPU-materiale som lommebleerne. Wetbags fra Thirsties passer perfekt med 5-6 bleer, de har hank og lynlås og er helt oplagte til institution – Eller tur. Og, mest til de sande blenørdee: Hvis du går op i den slags, så er det jo altså en glæde at kunne matche “dagens ble” med en wetbag i samme print 🙂

I forhold til pasning, er det især vigtigt at dine moderne stofbleer er:
1) Nemme at give på
2) sidder godt på barnet
3) og at de holder tæt!

Derfor er du rigtig godt på vej med Thirsties lommebleer i vuggestuen. Der er kun én ting mere, som du også skal huske at tage højde for..

Husk ekstra boost hvis dit barn tisser meget

En tommelfingerregel er at børn i pasning ofte bliver skiftet før og efter lur – Afleverer du klokken 7 om morgenen, og er første lur klokken 12, skal bleen altså kunne holde op mod 4-5 timer. Det samme hvis du henter sent på eftermiddagen. Derfor anbefaler jeg at du tilføjer nogle boostere hvis dit barn tisser meget. Tisser dit barn ofte igennem så han/hun skal have skiftet både flyverdragt, tøj og lagener i barnevognen, kan du risikere at institutionen bliver trætte af stofbleerne. Det er jo ikke meningen, og det er nemt at forhindre uheld med en ekstra booster i bleen 🙂 Ikke alle indlæg ligger lige godt i en smal ble som Thirsties, og ikke alle indlæg gør den store forskel i forhold til ekstra boost. Her er et par forslag der øger sugeevnen markant – For mange børn vil de også kunne udgøre det for en nat-booster, hvis du vil bruge Thirsties lommeble til nat.

  • Petit Lulu’s korte 4-lags booster, eller Petit Lulus lange 3 lags booster passer godt i denne smalle ble. Indlæggene er rigtig gode til (fx drenge-)børn, der tisser meget foran. Det lange indlæg kan foldes en gang eller to foran, det korte kan placeres forrest så det ikke fylder ekstra på numsen.
  • Du kan også bruge Thirsties Prefolds i økologisk bomuld og hamp. De fungerer fantastisk som boosterindlæg, men har faktisk hele to funktioner. Prefolds kan nemlig også bruges som foldebleer til de mindste eller ai2-indlæg i alle aldre, i Thirsties vandtætte TPU covers.

 

Tørstige bleer – også til de nyfødte

Som noget helt nyt kan du nu få Thirsties Newborn-bleer. Det er en lille sød aio-ble der går fra 2-6 kg, den kan indstilles foran med 2 rækker knapper i længden. Bleen er lavet i hurtigttørrende staydry-materiale (mikrofiber og mikrofleece) vandtæt TPU yderst og blød fleece mod huden. Sammenlignet med andre nyfødtbleer er Thirsties klart en af de allermindst fyldige – og netop størrelsen på bleen gør virkelig en forskel for de små splinter, er min erfaring 🙂

En økonomisk og endnu mere hurtigttørrende løsning, kan du også få med Thirsties’ Prefolds i hamp og økologisk bomuld. Med prefolds kan på få sekunder laves en “foldeble“, som lukkes med en moderne blesikkerhedsnål – En Nappi Nippa. Over din prefold skal du have et vandtæt cover. For eksempel Thirsties Duo Wrap i størrelse 1. Coverne hedder “Duo Wrap”, fordi de kommer i to størrelser. De kan både fås med velcro og knaplukning, har de samme gode lækagebarrierer som vi kender fra lommebleen og er rummelige – også over en velboostet natble. Coverne har desuden elastikkant i både ryg og mave – Hvilket sikrer dig mod eksplosionsafføring op af blekanten – Det er skisme smart, især til de allermindste. Løsningen fylder minimalt, tørrer lynhurtigt og når baby er for stor til foldebleerne, ja så bruger du bare dine prefolds som indlæg i natbleer eller dagsbleer. Det er smart 🙂Skriv et svar