Trykknapper eller velcro?


Stofbleer med velcro eller trykknapper?
Hvad skal du vælge af stofble-lukning – velcro eller trykknapper?

Det er et evigt dilemma, og jeg får ofte spørgsmål til hvad man skal vælge til sine stofbleer…velcro eller trykknapper? Der er fordele og ulemper ved begge lukninger og hvad du skal vælge er op til dig.

Stofbleer med velcro-lukning:

  • Velcro er nem at justere og nem at tilpasse så den giver så godt et “fit” som muligt.
  • Velcro er det bedste valg til brug i dagplejen eller vuggestuen, da den ikke kræver yderligere instruktioner og er god ved fingrene, hvor trykknapper kan være svære at lukke med svage fingre.
  • En stofble med velcro-lukning er hurtig at lægge på barnet

Det største minus ved velcrolukning er nok holdbarheden. Velcroen hurtigere bliver slidt i lukketøjet idet den fanger fnadder i “krogene” og den bløde del kan blive glat. Nu skal det ikke misforstås, velcro er stadig er godt valg og skal nok holde i lang tid.

Stofbleer med trykknapper:

  • Trykknapperne holder generelt længere og især holder de sig pæne længere
  • Stofbleer lukket med trykknapper er sværere for pilfingrede småbørn at åbne
  • Trykknapperne risikerer ikke at genere barnet, da de ikke har potentiels gnavende kanter.

Det største minus ved trykknap-lukningen må siges at være at det ikke er helt så nemt at få et perfekt “fit”, da de ikke har så godt justeringsmuligheder som velcro-lukningen.

Derudover kan trykknapperne også være hårde for hænderne hvis du døjer med svage fingre – det er også grunden til at velcro ofte er mere velegnet til institutionsbrug.

Jeg vil altid anbefale dig at prøve begge dele inden du beslutter dig – og det er jo ikke noget problem at kombinere, hvis du selv foretrækker stofbleer med trykknapper og institutionen eller andre der skal passe dit barn ønsker velcro 😉

 

 

 

 


Skriv et svar