Uldblebukser – køb eller strik dem selv


Uldblebukser i ren økologisk uld fra Disana
Dejligt bløde uldblebukser fra Disana

Blebukser kan være i polyester med en vandtæt PUL-belægning, i fleece eller i uld – hvor det sidste nok er den bedste løsning til stortissere og natbrug.

Uldblebukser er 100% åndbare og naturlige – og nemmere at håndtere end man lige skulle tro.

Ofte nok at lufte blebukserne…
Blebukser i uld er langt hen ad vejen selvrensende idet de indeholder naturlig lanolin – uldens egen fedtstof. Lanolin hjælper til at holde ulden ren og fri for bakterier, og virker bedst mens ulden “hviler” d.v.s. ikke er i brug.

Når du har brugt uldblebuksen har den derfor brug for at blive luftet – det kan være udendørs på en tørresnor eller blot slænget over bruserstangen på badeværelset eller en stoleryg. Bruger du udelukkende uldblebukser er det derfor en god idé at have 2-3 par at skifte med.

…og indimellem er det godt at lanolinbehandle
Når uldblebukserne begynder at lugte, selv efter luftning eller er blevet regulært beskidte – tis bliver nedbrudt, men afføring skal vaskes af – er det nemmeste at håndvaske dem i håndvarmt vand med en mild uldsæbe. Du kan sagtens opleve at der kan gå måneder imellem vask og de har bedst af ikke at blive vasket oftere end nødvendigt.

Når lanolinen arbejder i ulden bliver den med tiden slidt væk og du kan med fordel give uldblebukserne en lanolinkur efter ca. hver anden vask. Så tilfører du ulden ny lanolin så de kan holde sig selv rene og bakteriefri. Den bedste i mine øjne er Naturlig beklædnings lanolin-emulsion!

Flere modeller i blebukser i uld
Generelt hører uldblebukser ind under kategorien overtræksbukser – altså blebukser der kan trækkes over en ble. De kan såmænd også fint bruges udenover en AIO eller lommeble, hvis der skal lidt ekstra sikkerhed til når du ved at baby har drukket ekstra meget.

I butikken har jeg både Disana´s maskinstrikkede blebukser og Ko og Ko´s egne håndstrikkede uldblebukser fra UniKo – Disana til de større børn og Uniko til de små helt ned til præmatur. Disanas har en lidt sjov facon, men lad dig ikke snyde – de er supergode og bløde. Ko og Ko´s egne dækker hvor Disana´s ikke når ned i de helt små størrelser og er lidt smallere mellem benene.

Unikos blebukser har fået en god omgang af lanolin – Disana´s skal du selv efterbehandle. De indeholder naturligvis noget lanolin når du får dem, men erfaringen er at det er en god idé forholdsvis hurtigt at efterbehandle. Og her synes jeg at Naturlig Beklædnings lanolin-emulsion er den nemmeste og mest effektive.

Vil du selv strikke blebukser?
Så kan jeg anbefale det økologiske blebuksegarn fra Naturlig Beklædning – Anne er også gerne behjælpelig med en god opskrift 😉


Skriv et svar