Gode råd til røde haler


Døjer I med rød numse på baby - her er nogle gode råd!
Døjer I med rød numse på baby – her er nogle gode råd!

Døjer I med rød “hale” på baby derhjemme?
Det er der rigtig mange der gør og det er meget ubehageligt for de små. Der fås mange forskellige præparater du kan købe – og en stor del af dem indeholder en masse kemi og (i bedste fald unødvendige) fyldstoffer, som det ville være dejligt at kunne være foruden.

Der findes mange gode og mindre gode råd til at afhjælpe rød numse-problemet – og der er netop kommet en ny universal-salve på markedet, Olivias tryllesalve, der virkelig rykker. Den er 100% økologisk og er baseret på olivenolie – de andre ingredienser er sheasmør og bivoks, så den indeholder ingen skadelige kemiske fyldstoffer. Og så virker den bare rigtig godt – dejligt! 🙂

Nogle flere gode “øko”-råd mod rød hale…

  • Sørg for at skifte bleen oftere og lad bettenøv ligge eller løbe rundt med numsen bar, så huden tørrer godt igennem og får lov at hele op inden bleen kommer på igen
  • Brug evt. – meget forsigtigt og på lav varme – en hårtørrer til at tørre bleområdet. hvis det skal gå hurtigt. Hold tørreren på god afstand så du ikke branker baby 😉
  • I stedet for talkum eller babypudder kan du fint bruge kartoffelmel – drys det på det røde område og fordel det med hånden så det kommer ind i alle hudfolder. Vi havde det i et krydderiglas fra IKEA med huller i låget så det var nemt at dosere 😉 Og vi bruger det endda endnu i de tilfælde, hvor vores yngste søn på 6 ikke får sig tørret ordentligt og det ender med rød halehud.

De berømte kogtvandsklude
Kogtvandsklude – så enkelt og dog så effektivt! Lav strimler af f.eks. forvaskede firkantede stofbleer, et gammelt lagen eller anden blød bomuld, der passer i bredden til det angrebne område – gerne lidt større, så de dækker helt. Læg dem i en skål med låg til og hæld kogende vand over – når kludene er afkølet til stuetemperatur vrides de op og er klar til brug.

Når du skal bruge en klud, vrider du den op så den er fugtig og breder den ud over det røde område inden du lægger bleen på. Efter er par dage er huden som regel fin og sund igen.

Du kan fint lave kogtvands-klude til en døgns forbrug hvis du sørger for at opbevare dem ved stue-temperatur i en lukket bøtte eller skål. Vær opmærksom på, at kludene er effektive ved de fleste almindelige tilfælde af rød hale – det fungerer dog ikke ved trøske-angreb.

 

 

 


Skriv et svar